Svaigēšana jeb "Dzīvā virtuve" ir dzīvesveids, kur ēdiens netiek termiski apstrādāts (cepts, vārīts, sautēts, blanšēts), dažreiz tiek žāvēts zem +43 grādiem pēc Celsija. Viss svaigā veidā kā no Dabas Mātes klēpja nācis. Pannas un katli tiek izmesti ārā uz visiem laikiem.
Es eju savu ceļu. Es netraucēju citiem iet viņu ceļus. Ja mana pieredze kādam ir noderīga, es tikai priecājos. Dalos savās sajūtas par svaigēšanu (raw food).
Nedodiet svētumu suņiem un nemetiet savas pērles cūkām priekšā, ka tās ar savām kājām viņas nesamin un atgriezdamās jūs pašus nesaplosa. Mateja evaņģēlijs (7:6)
Kulinārija parādījas samērā nesen, bet gremošanas trakts ir veidojies miljoniem gadu.
"Jeb arī patiesība es Jums saku, kas nokauj- nokauj pats sevi, un kurš ēd nokautus zvērus- ēd nāves miesu. Jebšu viņa katra asins lāse,viņu asins pārvēršas indē, viņa elpa viņu elpu pārvērš puvušā smirdoņā, viņa miesa viņu miesās- strutainās brūcēs, viņa kauli viņu kaulos- par kaļķi, viņa iekšiene viņu iekšienē- pūžņošanā, viņa acis viņu acīs ietin plīvurā, viņa ausis viņu ausīs- sēru trubā. Un viņa nāve paliks par viņu nāvi. " /Jēzus Kristus sprediķis no Eseņu evaņģēlija/
"Dzīve ir katras būtnes noslēpums: tā ir tik apbrīnojama, ka to vienmēr var mīlēt."
0 komentāri:
Ierakstīt komentāru