Par sākumu un beigām.

>> pirmdiena, 2010. gada 31. maijs

Labdien, draugi. Svaigēšanā pavadīju divus burvīgus mēnešus. Nekad savā dzīvē neesmu juties vai izskatījies labāk. Bet dzīve nav viegla lieta un mēs to vien darām kā mācamies, izbaudām dažādas lietas, pakrītam un ceļamies, daži ar nepieceļas. Es esmu atgriezies ceptā ēdiena pasaulē uz kādu laiku, kad sakopošu jaunu entuziasmu noteikti atgriezīšos svaigēdāju pasaulē. Droši vien rodas tīri dabisks jautājums: Kāpēc tad tā sanāca, ko?


Īsā atbilde- pietika. Nedaudz garāka būs apmēram tāda.
Svaigēšana ir līdzīga meditācijai. Kad cilvēks pārēdas ceptu ēdienu, piestūķēdams sevi līdz nemaņai, prāts nepārtraukti pukst: "Kā tu tā varēji? Vai cik smagi." Un blakus sēdētāji pie mielastu galda piebiedrojas Tavam aitu bara korim "Jā, jā, cik smagi." Un visas dienas garumā prāts vislaik kavējas pie šīs smaguma sajūtas, dodot signālu, ka vajag ēst vēl un vēl. Savukārt svaigēšanā pārēsties nav iespējams, nav iespējams sevi piestūķēt kā skapi ar vecām mantām. Un apmulsušais prāts nododas citām nodarbēm, piemēram, pieslēdzas informācijas laukam, tā ir tāda vieta, no kuras cilvēks ņem intuitīvas zināšanas, gaišredzību un tml.. Tur ir ierakstīts viss, kas ir bijis, ir un būs.

Tā kā svaigēšanā attīrās ķermenis un paplašinās aura un enerģijas smalkie kanāli, tad arī prāts dabiski atver kanālu, caur kuru sāk plūst tīra informācija. Strādāt ar šo informāciju vai nē, tas paliek cilvēka ziņā. Es, piemēram, svaigēšanā varēju meditēt 50 min un nejust kā paskrien laiks, galvā nepārtraukti dzima dažādas idejas par to, kas ir dvēsele, vai dievs. Es nevaru ietērpt šos jēdzienus primitīvos teikumos, vai abstrakcijās, ko radījis prāts. Prāts paliks nevīža šajās garīguma atskārsmēs un beigu beigās sevi iedzīs strupceļā, pierādot sev un citiem, ka vajag ar abām kājām stāvēt uz zemes. Pasaule neeksistē tāpēc, ka mēs to varam nosaukt vārdos. Tā tur vienkārši ir kā mūžīga enerģijas un mīlestības deja. Es zinu, ka tā tur ir narcise smaržo pēc narcises, tai ir dzeltena krāsa, trausla pēc savas formas. Kas notiek, ja mēs to aplūkojam agri no rīta, tikko ir uzaususi saule, mēs ieelpojam tās smaržu, šajā mirklī nav domas ir tikai tīrs veidols, tāda arhaiska sajūta, vienotība un vibrācija.

Es nedaudz aizrunājos, bet tās ir dziļi intīmas sajūtas, kuras katram atveras individuāli, katram savādāk. Un tas uzturs kādu mēs lietojam mūs iemidzina, atrauj no Veselā, noved stresā, iedzen apātijā un depresijā. Ir paveiks milzīgs darbs, lai izveidotu kulināriju, uztura mācību un milzīgas sintētiskā ēdiena rūpnīcas, lai tikai cilvēka bērnu turētu pie saitītes un barotu pie kopīgās siles. Un es atgriežos atpakaļ pie kopīgā galda, jo autsaiderim būt tomēr ir grūti, tevi vienkārši nesaprot un tu vairs nesaproti pārējos, kā tā var dzīvot. Tad lūk, es pagulēšu un ļaušu lai kulinārija mani iemidzina, gan jau kādreiz atmodīšos. Uz tikšanos draugi līdz nākamajai atmodai. Veselību un laimi jums, esiet modrāki par mani.

11 komentāri:

Toma Sirds 2010. gada 31. maijs 14:29  

Aizmirsu piebilst, ka pirmajās ceptā ēdiena dienās bija grūti ieskatīties sev acīs pie spoguļa tīrot zobus, to vienkārši nevarēju izdarīt. Bet ar katru dienu sāku pierast.

Lilu 2010. gada 31. maijs 15:48  

hmmm.., uz tikšanos

kaspars strazdiņš 2010. gada 21. jūnijs 15:09  

ak, tik labs sākums bija.. :)
tev ir viens lielisks blogs!
ceru, ka ar arī turpmāk pa laikam tomēr rakstīsi savas idejas un novērojumus! ;)

Toma Sirds 2010. gada 22. jūnijs 04:07  

paldies, sākumi vienmēr ir idealizēti. :]

Kā Tev patika Deivida Toro grāmata?

Kā noprotu pēc Tava emuāra tu esi svaigēdājs. Cik ilgu laiku jau?

kaspars strazdiņš 2010. gada 10. jūlijs 15:09  

ļoti labs materiāls! pusi angliskās audiogrāmatas noklausījos, bet šobrīd nav mājā datora..
itkā latviski iespiesta, bet laikam vairs grāmatnīcās nepārdod..

svaigēdājs esmu gandrīz gadu. sāku kautkad pagājušā gada augusta sākumā
reģenerācija notiek strauji :)

Anonīms,  2010. gada 19. jūlijs 05:06  

Kādreiz tāds gudrs puisis dzīvoja... Sauca viņu Gautama. ;) Viņš mīlēja teikt: "Ja Atbrīves sasniegšana būtu atkarīga tikai no ēdiena, visas govis jau sen būtu Nirvānā"...

Toma Sirds 2010. gada 19. jūlijs 06:06  

ko lai saka, Sidhārta ir kruts vecis

Sani 2010. gada 29. augusts 03:55  

Starp citu, govis neēd tikai zāli, viņas norij arī tārpiņus, vaboles un visādus citādus dzīvnieciņus kopā ar zāli;)

Anonīms,  2010. gada 28. oktobris 11:35  

Bet lieta tāda, ka mēs cilvēki esam apveltīti ar šādām spējām apzināt un vadīt savu realitāti, dzīvnieciņiem šādu spēju nav.

Tiešām iedvesmojoši! =)

Normis 2016. gada 18. augusts 02:43  

Fantastiska ziņa no šī bloga. Tagad arī man ir skaidrs tas, kas iepriekš radīja jautājumus ...

ātrais internetā 2016. gada 18. augusts 03:50  

Galvenais, lai tās beigas ātri nepienāk!

Ierakstīt komentāru

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP