Jēzus Kristus par svaigēšanu.

>> piektdiena, 2010. gada 14. maijs

Kristietības vēsturē vairs nav noslēpums, ka tā saucamo Svēto rakstu ir daudz vairāk nekā tikai Bībelē apkopotie. Tā kā kristiešiem patīk pasauli dalīt labajos un sliktajos džekos, tad ārpus bībeles esošie evaņģēliji (lat. euangelium euangelion ‘laba vēsts’) tiek pasludināti par apokrifiskiem (lat. apocrypha (scripta)slēpti raksti’ <>apokryphos ‘slepens’). Viens no tādiem evaņģēlijiem ir Esēņu Miera evaņģēlijs. Esēņi bija kristiešu sekta, kuri dzīvojuši Nāves jūras rietumu krastā, lieli askēti un garīgu mērķu dēļ pašdisciplinēti. Tā viņi tur dzīvojās tuksnesī bez sievietēm, bez mājas priekiem un bez naudas. Savus svētos rakstus turējuši slepenībā. Mūsdienu kristīgo sektu pētnieki uzskata, ka Jēzus Kristus piederējis pie esēņu sektas. Savukārt citi uzskata, ka esēņi ir no Indijas nākušo budistu misionāru tiešie pēcteči. Daži droši vien lasot domā, kāpēc es vispār runāju par kaut kādu esēņu sektu? Izrādās, ka esēņu evaņģēliji apraksta paplašinātākus Jēzus Kristus sprediķus, kur viņš aicina:

"Jeb arī patiesība es Jums saku, kas nokauj- nokauj pats sevi, un kurš ēd nokautus zvērus- ēd nāves miesu. Jebšu viņa katra asins lāse,viņu asins pārvēršas indē, viņa elpa viņu elpu pārvērš puvušā smirdoņā, viņa miesa viņu miesās- strutainās brūcēs, viņa kauli viņu kaulos- par kaļķi, viņa iekšiene viņu iekšienē- pūžņošanā, viņa acis viņu acīs ietin plīvurā, viņa ausis viņu ausīs- sēru trubā. Un viņa nāve paliks par viņu nāvi. " (šeit)

"Nekaujiet ne cilvēkus, ne zvērus, ne to, kas kļūst par Jūsu barību. Jebšu Jūs ēdat dzīvu barību. Tā Jūs piepildīs ar dzīvību, bet ja Jūs nokaujat savu barību, tad tā nokauj Jūs. Jebšu dzīvība nāk tikai no dzīvības, bet no nāves vienmēr rodas nāve. Jebšu viss, kas nogalina Jūsu barību, tāpat nogalina Jūsu ķermeņus. Un viss, kas nogalina Jūsu ķermeņus, tāpat nogalina Jūsu dvēseles. Un Jūsu ķermeņi kļūst par tiem, kas ir Jūsu barība, tāpat kā gars Jūsu tas, kas ir domas Jūsu. Tāpēc neēdiet neko, kas bija iznīcināts ar uguni, salu vai ūdeni. Jebšu arī apdegusī, sapuvusī vai sasaldētā barība tāpat arī sadedzinās, sapūdēs un apsaldēs Jūsu miesu. Jebšu patiesība es Jums saku, dzīvojiet tikai ar dzīvības uguni un netaisiet ēdienu savu uz nāves uguns, kas nokauj Jūsu barību, Jūsu miesu un tāpat arī dvēseles Jūsu." (turpat)

Tāpat arī esēņu evaņģēlijs apraksta Jēzus Kristus padomus iztīrīt zarnas no tārpiem, kā ēst Dzīvo Dieva maizi no diedzētiem graudiem. Ja ir interese noteikti palasiet. Šos evaņģēlijus 1923. gadā Vatikāna slepenajos arhīvos atrada un no senebreju valodas pārtulkoja ungāru lingvists un filosofs Edmunds Šekelis (Edmund Bordeaux Szekely). Kāpēc šie evaņģēliji nav iekļauti tradicionālajos baznīcas kanonos? Tāpēc, ka tie ir neērti un pārdroši.
Pats es neesmu liels Jēzus mantojuma jeb kristietības fans, vairāk uz Jēzus tēlu un sūtību skatos caur R. Šteinera antropozofu skolu vai kādu citu ezotērisku mācību. Bet ne jau par to ir stāsts, bet gan fakts, ka pats Jēzus Kristus ir sludinājis veģetārismu svaigēšanas formā.


6 komentāri:

Anonīms,  2010. gada 25. maijs 19:57  

labais! ;) šitas man šorīt uzlaboja garstāvokli.. pilnīgi ticu, ka tas tā arī domāts.. Neba, ta ar teigts, - tev nebūs kaut!!

Toma Sirds 2010. gada 26. maijs 01:29  

Jā, es arī biju pārsteigts par Esēņu evaņģēliju, kas pauž tik vienkāršas, bet sakrālas patiesības, ka lasot liekas, ka savādāk nevar pat būt :]

Anonīms,  2010. gada 27. maijs 09:40  

Vienīgais, kas man neliek mieru ir - kur robežojas dzīva radība no nedzīvas.. Arī zāle un ābols ir dzīvi.

Toma Sirds 2010. gada 29. maijs 02:25  

un te mēs atkal nonākam pie kategorijām, kurš ir mazāk vai vairāk dzīvs. atkal vienošanās ar sevi un apkārtējo vidi.

Anonīms,  2010. gada 7. jūlijs 08:21  

kautkā viss iet pretrunā ar tām asinīm,asinis figurē visu laiku.gan Mozus laikā,gan pats Kristus teica dzeriet manas asinis....
asinīs ir ierakstīts viss DNS,mazai mikrokosmos.

Toma Sirds 2010. gada 19. jūlijs 06:08  

žēl, ka Jēzum nebija labākas anatomijas izglītības :)

Ierakstīt komentāru

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP