Gaspačo.

>> otrdiena, 2010. gada 10. augusts



Tā kā ir sākusies tomātu sezona, nu vismaz manā dārzā, tad nolēmu dalīties lieliskā un vienkāršā svaigēdāju receptē, kurā izmanto tomātus.

Tātad tomātu gaspačo, receptes autore burvīgā Viktorija Butenko (Victoria Boutenko).

Blendera krūzē saliek:
5 tomātus
1/2 gl. ūdens
1/4 olīveļļas (es pieliku ķirbju eļļu)
2 daivas ķiploka vai aso piparu
1 ēdamk. medus (dateles vai rozīnes arī der)
1/4 citrona sulas, 1/2 tējk.
sāls un svaigs baziliks.

Var teikt, ka tas ir gaspačo buljons. :]
Tagad gabaliņos sagriež:
avokādo, saldo papriku, selerijas kātus, lociņus vai dilles.

Paredzēts 4-5 cilvēkiem.

Lai labi iet pie sirds.

12 komentāri:

Toma Sirds 2010. gada 13. augusts 04:21  

Nē, laukos vnk daudz tomātu :]

Arturs,  2010. gada 24. augusts 05:43  

Avokado vietā izmantoju baklažānu un gurķi. Garšo lieliski. Ja vēl atļauj nedaudz ievilkties.. :d

Toma Sirds 2010. gada 26. augusts 06:23  

nekad tā arī nebiju pagaršojis zaļu baklažānu. vai tas nav rūgts? lasīju, ka kabači, baklažāni un kartupeļi ir cieti saturoši dārzeņi, tāpēc tos neiesaka bieži lietot svaigēdāju racionā.

Sani 2010. gada 29. augusts 03:38  

Svaigu bieti var vēl ieblenderēt vai sarīvētu kopā ar gabaliņiem piemest!

Toma Sirds 2010. gada 29. augusts 13:04  

Tad jau sanāks borščs. šis ir gaspačo

Diana Raw 2010. gada 27. oktobris 05:14  

Vēl neko daudz nepaspēju šeit izlasīt, bet sirds jau priecājas!:) Beidzot pamazām sāku atrast svaigēdājus Latvijā! Dažreiz man jau likās, ka esmu tāda vienīga šajā valstī:) Prieks atrast šo blogu un tā sekotājus! Un atvaino ka komentārs nav īsti par gaspačo:))

Toma Sirds 2010. gada 30. oktobris 14:24  

Pirms gadiem diviem svaigēdāju kustība bija samērā klusa, bet tagad jau tā pieņemas spēkā.

Anonīms,  2010. gada 31. oktobris 03:30  

Nu tad man dubultprieks:) Vai pašlaik notiek kādas svaigēdāju tikšanās u.tml.?

Andris 2016. gada 21. jūlijs 12:24  

Izskatās drausmīgi, bet garšo super - gaspačo :_)

nacdejot 2021. gada 18. februāris 12:22  

Paldies par recpeti, ļoti labi!

Ierakstīt komentāru

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP