Gaspačo.
>> otrdiena, 2010. gada 10. augusts
Tā kā ir sākusies tomātu sezona, nu vismaz manā dārzā, tad nolēmu dalīties lieliskā un vienkāršā svaigēdāju receptē, kurā izmanto tomātus.
Tātad tomātu gaspačo, receptes autore burvīgā Viktorija Butenko (Victoria Boutenko).
Blendera krūzē saliek:
5 tomātus
1/2 gl. ūdens
1/4 olīveļļas (es pieliku ķirbju eļļu)
2 daivas ķiploka vai aso piparu
1 ēdamk. medus (dateles vai rozīnes arī der)
1/4 citrona sulas, 1/2 tējk.
sāls un svaigs baziliks.
Var teikt, ka tas ir gaspačo buljons. :]
Tagad gabaliņos sagriež:
avokādo, saldo papriku, selerijas kātus, lociņus vai dilles.
Paredzēts 4-5 cilvēkiem.
Lai labi iet pie sirds.
12 komentāri:
r u back?
Nē, laukos vnk daudz tomātu :]
Avokado vietā izmantoju baklažānu un gurķi. Garšo lieliski. Ja vēl atļauj nedaudz ievilkties.. :d
nekad tā arī nebiju pagaršojis zaļu baklažānu. vai tas nav rūgts? lasīju, ka kabači, baklažāni un kartupeļi ir cieti saturoši dārzeņi, tāpēc tos neiesaka bieži lietot svaigēdāju racionā.
Svaigu bieti var vēl ieblenderēt vai sarīvētu kopā ar gabaliņiem piemest!
Tad jau sanāks borščs. šis ir gaspačo
Vēl neko daudz nepaspēju šeit izlasīt, bet sirds jau priecājas!:) Beidzot pamazām sāku atrast svaigēdājus Latvijā! Dažreiz man jau likās, ka esmu tāda vienīga šajā valstī:) Prieks atrast šo blogu un tā sekotājus! Un atvaino ka komentārs nav īsti par gaspačo:))
Pirms gadiem diviem svaigēdāju kustība bija samērā klusa, bet tagad jau tā pieņemas spēkā.
Nu tad man dubultprieks:) Vai pašlaik notiek kādas svaigēdāju tikšanās u.tml.?
Izskatās drausmīgi, bet garšo super - gaspačo :_)
Paldies par recpeti, ļoti labi!
Recepte ir burvīga!
Ierakstīt komentāru